Ontvangt u als oud-student een onderscheiding, of komt u op één of andere manier “in de kijker”, laat het ons dan weten op alumnirevaki@ugent.be.


Sport op je bord: kookworkshop

Ben jij een recreatieve, competitieve of professionele sporter en wil jij meer te weten komen over het belang van sportvoeding? Dan is deze workshop je op het lijf geschreven!

We organiseren een kookworkshop waarbij we aantonen dat sportvoeding ook perfect thuis kan. Met alledaagse, in iedere supermarkt te vinden producten leer je in onze workshop gerechten te maken die niet veel tijd in beslag nemen en die perfect kunnen dienen als aangepaste maaltijd voor, tijdens of na het sporten.

Om deze kookworkshop in goede banen te leiden werken we samen met sportdiëtiste Stephanie Scheirlynck, bekend van 'Het Sportkookboek'.

Belangrijk is dat de opbrengst van dit evenement integraal naar het goede doel gaat, namelijk het Kinderkankerfonds. Samen hopen wij om een flinke som geld in te zamelen!Kort samengevat:
Wanneer? Zaterdag 30 april 2016 (Middag – of avondshift)
Waar? Eetavontuur Gent (Dok Noord 6A, 9000 Gent)
Kostprijs? €40 p.p. (met vermelding van AlumniRevaki bij inschrijving)
Hoe? Op voorhand inschrijven is verplicht via www.sportopjebord.beSarton Medaille voor Prof. dr. em. Mussen

Op donderdag, 14 februari 2013, werd de Sarton Medaille van de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen, toegekend aan Prof. dr. em. Maurice Mussen (Universiteit Gent). Dit op voordracht van : Van Prof. dr. Guy Vanderstraeten, decaan van de Faculteit. De titel van zijn voordracht was “Van heilgymnastiek naar de kinesitherapie van de 21ste eeuw”.

Zowel de voordracht gehouden door Prof. dr. em. Mussen, als de laudatio gehouden door de Decaan kan u hieronder vinden.

We houden er als AlumniRevaki aan om Prof dr. em. Mussen, de stichter van onze opleiding, nogmaals te feliciteren met deze erkenning.Francqui-Leerstoel voor Prof. dr. Lieven Danneels

De VUB heeft aan UGent-professor Lieven Danneels (vakgroep Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie) de Francqui-Leerstoel toegekend. In dit kader vinden vier lezingen plaats.

De inaugurale lezing, getiteld Lage Rugpijn, van het labo naar de klinische praktijk vond plaats op 5 maart 2015 en was bedoeld voor een breed publiek. Er volgen nog drie lezingen, telkens op donderdagavond (19 maart, 2 april, 30 april). Meer info via de website van VUB.

Deze lezingenreeks vindt plaats in het kader van de Francqui-Leerstoel die aan professor Lieven Danneels werd toegekend op voordracht van professor Jo Nijs van de Faculteit Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie van de Vrije Universiteit Brussel.


Opleiding oedeemtherapie

Beste laatstejaars en alumni,

Op 19 september 2015 start de opleiding oedeemtherapie, georganiseerd door KU Leuven, UGent en UAntwerpen.

Het is een één-jarige opleiding die wetenschappelijk onderbouwd is en waarin verscheidene nationale en internationale experten doceren. Alle soorten oedeem komen aan bod. Vanuit een uitgebreide theoretische achtergrond worden praktische vaardigheden aangeleerd zoals diagnostisering, metingen, manuele lymfedrainage, zwachtelen, taping en oefentherapie. De lessen gaan door het eerste semester op verscheidene locaties (hoofdzakelijk binnen de 3 deelnemende universiteiten) op vrijdag en zaterdag. In het tweede semester kan er stage gelopen worden in de verschillende gespecialiseerde centra (10 dagen).

Na succesvol voltooien van de cursus ontvangt de cursist een getuigschrift en worden de contactgegevens van de cursisten op de website geplaatst.

Meer informatie op www.oedema.be of via info@oedema.be

Inschrijven kan via de website: www.faber.kuleuven.be/oedeemtherapie

Vriendelijke groeten,
Dr. Nele Devoogdt en dra. An De Groef (KU Leuven – UZ Leuven)
Prof. Mira Meeus en mevr. Vickie Van Besien (UGent)
Prof. Nick Gebuers en dra. Hanne Verbelen (UAntwerpen)

Contact

Revaki Gent
De Pintelaan 185
9000 Gent

E-mail: alumnirevaki@ugent.be
Tel. 09 332 53 74
Fax. 09 332 38 11

Externe links


http://www.ipvk.ugent.be

http://www.revaki.ugent.be

http://www.ugent.be

Universiteit Gent


Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen

Vakgroep Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie