Historiek

De opleiding Moreki/Revaki aan de Universiteit Gent is opgestart in oktober 1986. De eerste afgestudeerden waren diegenen die een 2-jarig “brugprogramma” hadden afgewerkt (als gegradueerde in de Kinesitherapie of Licentiaat Lichamelijke Opvoeding). De eerste afgestudeerden dateren dus van 1988.

Intussen zijn er licentiaten in de Motorische Revalidatie en Kinesitherapie (1988- 2003), licentiaten in de Motorische Revalidatie en Kinesitherapie optie Orthopedische Revalidatie en optie Bijzondere Groepen (2004 – 2008), Masters in de Revalidatiewetenschappen Revalidatie en Kinesitherapie bij Musculoskeletale aandoeningen/bij verouderen/ bij kinderen/ bij inwendige aandoeningen (2009-heden).

Precies 25 jaar na de eerste alumni, 2013, is het tijd om de oud-studentenwerking nieuw leven in te blazen: AlumniRevaki wordt boven de doopvont gehouden.

Midden jaren negentig werd reeds een Gentse Alumni voor Licentiaten Motorische revalidatie en kinesitherapie (GALM) opgericht, maar na enkele jaren bleek door beperkte interesse dat dit niet echt het meest passende instrument was om een alumniwerking vorm te geven. Deze vereniging stierf derhalve een jammerlijk stille dood.

Intussen heeft voor de louter academische activiteiten het IPVK Gent met haar aanbod deze bindingstaak met alumni zeer goed overgenomen. Vooral de gratis toegankelijk jaarlijkse serie van KineClubs blijken hierin een vaste waarde.

Contact

Revaki Gent
De Pintelaan 185
9000 Gent

E-mail: alumnirevaki@ugent.be
Tel. 09 332 53 74
Fax. 09 332 38 11

Externe links


http://www.ipvk.ugent.be

http://www.revaki.ugent.be

http://www.ugent.be

Universiteit Gent


Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen

Vakgroep Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie